redrwanlogo_lizard20220627_1024

Reptielen en amfibieën

dieren

Jemen Kameleon – Chamaeleo calyptratus

Wellicht de bekendste Kameleon in de hobby. Deze soort heeft behoefte aan een ruim terrarium van 80x60x100 met veel begroeiing en takken. Voorzie stromend water in de vorm van een waterval of druppelaar. Dagelijks sproeien om de luchtvochtigheid te handhaven.

Deze dieren zijn stressgevoelig en zijn daarom niet aan te raden voor beginnende houders. Ze voeden zich voornamelijk met insecten en leven van nature solitair.

Basilisk

Helmbasislisk – Basiliscus plumifrons

Deze knappe hagedis is door zijn intelligentie en sierlijkheid een echte eyecatcher. Voorzie een groot en vochtig tropisch terrarium met veel klimmogelijkheden.

Een koppel heeft nood aan een 150x60x100 met voldoende groot waterbassin.
Het is aangeraden om een mister of fogger te installeren voor de vochtigheid op peil te houden. De Basilisk voedt zich met insecten, kleine knaagdieren en af en toe wat fruit.

Baardagaam – Pogona vitticeps

De Baardagaam komt van nature voor in één van de warmste en droogste gebieden van Australië. Het terrarium is dan ook sober ingericht met een zanderig of steenachtig bodemsubstraat.

Hun dieet bestaat uit insecten en bladgroenten. Onder de lamp mag het tot 40°C worden met een koudere kant rond 27°C. de nachttemperatuur mag terugzakken tot kamertemperatuur.

Baardagamen zijn de gemakkelijkste soort om te houden en kunnen zeer snel menselijk gezelschap appreciëren.

Baardagaam
Koningspython

Koningspython – Python regius

De koningspython komt van nature voor in Afrika, hier leeft deze in open graslanden en tropische bossen. Deze soort voedt zich met knaagdieren en een occasionele kleinere vogel.

Deze soort heeft behoefte aan een iets hogere luchtvochtigheid dan de korenslang waardoor dagelijks sproeien nodig is. Eventueel spagmum mos toevoegen in het terrarium.

Een volwassen exemplaar geven we een terrarium van 120x60x60. Voorzie een warmtespot langs 1 kant van het terrarium, waterbassin langs de andere kant.

Boa Constrictor/imperator

Een stevige slangensoort waarvan de lengte meer dan 2meter kan worden. Hun biotoop bestaat uit regenwoud en open stukken grasland met kleinere begroeiing.

Boa’s voeden zich met knaagdieren welke ze stalken vanop hoogte, voorzie dus voldoende klimmogelijkheden.
Dagelijks sproeien om zo een luchtvochtigheid van 70 % te bereiken is een must, eventueel spagmum mos toevoegen kan helpen.

Voorzie een basking spot met een lamp protector om verbranden te voorkomen.

Boa

Reptielen- en amfibieënwinkel Lizard

Lizard b.v.
St. Jansstraat 19
9220 Hamme
Tel: 052 52 40 90
Tel: +32(0)52 52 40 90
Info@lizardreptiles.be

BTW: BE 0784 387 530